Om mig

Jag har haft förmånen att predika evangeliet om Jesus i över femtio år. Första gången jag stod i predikstolen var jag bara sexton. Jag är väldigt tacksam till Gud för förtroendet.

Jag har många års teologistuider bakom mig, på Fjellstedtska Skolan, Betelseminariet, Uppsala Universitet och Stockholms Universitet. 1986 blev jag Teol. Dokt.  i systematisk teologi/tros- och livsåskådningsvetenskap.

Jag har varit församlingspastor, seminarielärare, församlingsplanterare i olika länder, handledare och National Direktor för Vineyardrörelsen. Alltid engegerad i ekumenik och mission, fler måste få höra de riktigt goda nyheterna! Numera är jag fokuserad på ledarutveckling i Sverige, Norden, Nepal, Indien med mera, och är emiriti pastorer med min fru Lotta församlingen Mosaik – en husförsamling i UPPSALA.
Dessutom har Equmeniakyrkan (EK) givit mig förtroendet att få vara handledare i flera församlingar och församlingsplanteringar. Plus att leda Pionjärgruppen som syftar till att understödja grundandet av nya församlingar i Stockholmsregionen och därigenom finns jag dessutom med i den nationella referensgruppen i EK med samma målsättning men nu nationellt.  Skandinavisk Teologisk Högskola har avslutningsvis också givit mig förtroendet att få undervisa i systematisk teologi och möta en viktig grupp teologer regelbundet i kollegiet, vilket ger mig stor glädje.

Lotta har jag varit gift med i 41 år. Vi har två fantastiska barn: Sofia, med sin Pedro,och Martin, med sin Gabriella. Jag är även stolt farfar till Martin och Gabriellas barn Josua, Levi och Ruth-Miranda samt lika stolt morfar till Sofia och Joels dotter Lilja och Sofia och Pedros dotter Evafrid.
Att få barnbarn är helt enkelt en fantastisk erfarenhet, Tack Gode Gud!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s